Vecka 42

12166184_10153045124906230_1207727447_n

12166300_10153045123011230_1714544911_n

12166797_10153045125131230_1020968457_n
Den här veckan hade vi vårt första prov av Grunden Grand Bazar. Vi var 48 personer som jobbar med projektet som var på plats för att prova på Grunden Grand Bazar upplevelsen. Vi hade också några studiebesök som fick vara med på ett hörn. Alltid bra att få höra från andra som inte har jobbat med projektet vad de tänker.

Det var på onsdagen som det hela gick av stapeln. Vi hade butiken och caféet på plats tidigt på morgonen för att göra allt i ordning inför dagen. Det var spännande och många av oss var nyfikna på att se hur de andra grupperna i projekten har tagit sig framåt. Vi är alla glada åt att få chansen att få hjälp och råd från varandra så vi kan komma ännu längre i de olika Grunden Grand Bazar delar vi jobbar med.

Dagen gick väldigt bra. Vi minglade och lekte besökare. Det kom fram många frågor och många idéer. Det blev lättare för oss att förstå vad vi jobbar med och vart vi är på väg. Det här var inte sista gången vi övar Grunden Grand Bazar för att göra det bättre.

Butiken är väldigt duktig på att svara på frågor om produkter, de är bra pålästa om skötselråd och har ett väldigt trevligt bemötande. Nu framåt ska de jobba på att bli mer tydliga på punkten att de är en biståndsbutik och jobba mer på att tydligt få fram information om vart pengarna går.

Caféet serverar bullar och sockerkakor. Caféet ska fram över se över sitt utbud för att kanske hitta något originellt. Det är lite ont om folk i gruppen, det kan behövas fler som jobbar där. Det är en spännande framtid för caféet som måste fundera på när kunden har rätt och att alltid ha ett trevligt bemötande. Det blev också tydligt att gruppen behöver tydliga arbetsuppgifter.

Foto-Mångfaldsutställning Vi hade ett smakprov på utställningen. Den kommer att ta sig längre bort från majorna och utforska större delar av göteborg. Den ska också försöka sig på en mer spännande visning till nästa gång.

Grunden Grand Bazar Tidningen kommer vara en tidning där alla i projektet får bidra. Första numret kommer handla om allt från början till start. Tidningen måste jobba mer på att få alla att bidra. Hur kan en få fler att vilja bidra?

Arbetsförmedlingen/Försäkringskassan Jobbar på samarbetet i framtiden. Blir spännande att se hur det kommer se ut.

Mänskligarättighetergruppen Hade en paneldebatt som var fint upplagd och där många intresserade fanns på plats. Gruppen måste tänka på att skilja på egna tankar och lag/regler. Vi funderar på om en retorikkurs hade varit en bra fortsättning.

Yogagruppen Det var en bra uppslutning på yogan men i framtiden kanske vi inte kan ha yoga i en öppen lokal under lunch, det blir för mycket stoj och stim.

Skyltfönstren Det är viktigt för oss alla att vi informerar vad som händer i lokalen. Skyltfönstren är viktiga för oss. Vi får jobba vidare på hur vi ska använda dessa och till vad. En gemensam policy är bra. Nu har alla grupper en bra grund att fortsätta arbetet med Grunden Grand Bazar. Vi är alla peppade inför fortstättningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *